Mit tegyél, ha nincs albumod?

Több kérdés érkezett hozzám, hogy tudom-e hol lehet albumot szerezni. Megpróbáltam utánajárni a kérdésnek.

Első utam az apróhirdetéses és aukciós oldalakra vezetett, ahol 2000-5000 Ft között már kapni albumot.

Ez jóval felette van az eredeti árnak, úgyhogy kézenfekvő volt a Sparhoz fordulni. A válasz is megérkezett:
 
Ikt.sz.: 367
Tárgy: SPAR Válaszlevél


Tisztelt Tóth Gábor!

Köszönjük megkeresését!

Bejegyzése kapcsán tájékoztatjuk, hogy a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. eddig három matricagyűjtő hűségakciót hirdetett: Dzsungelmánia (2011), Szafarimánia (2012), Óceánmánia (2013).

Sajnos a promóciókkal kapcsolatos albumokat már nem tudjuk biztosítani, tekintettel a hűségakciók lejártára.

Szíves megértését kérjük!

A hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében tájékoztatjuk, hogy amennyiben válaszlevelünkben leírtakat nem tartja elfogadhatónak, úgy a fogyasztói jogvita rendezésének érdekében az alábbi Békéltető Testülethez fordulhat:

Fejér Megyei Békéltető Testület
... a testület elérhetősége törölve ...

Tisztelettel:
 
**** *****
SPAR Vevőszolgálat

Bicske, 2013.06.17.

Tudom, hogy szeretnem kellene a sablonleveleket, de nem szeretem. Nem szeretem, mert azt érezteti, hogy csak egy vagyok a sok közül, nem pedig az a vevő, akinek elolvasták, értelmezték és próbálták megoldani a problémáját. Pedig ezt kellene éreznem, de nem érzem...

Nincs szükségünk békéltető testületre sem, ugyanis nem ért semmilyen hátrány. Én egy vásárlástól független problémára kerestem a megoldást, de nem kaptam. Ez ellen nem védhet semmilyen fórum. Kérésem süket fülekre talált. (Egy mondattal el lehetett volna intézni úgy, hogy egy szavam sem lehet. Nem azt a mondatot kaptam.)

Továbbra is áll a kérdés, mit tehet az, aki szeretne albumhoz jutni?

Mivel a Spartól elutasítás érkezett, így nem marad más, mint kifizetni az élősködöknek a 2-5000 Ft-os árát (a drágább áron már teljesen kitöltöttet is lehet kapni).

Vagy húzza le a WC-n a Spar matricáit és legközelebb gondolja meg, hogy valóban szükséges-e akár csak elkezdeni gyűjteni a matricákat vagy a következő "akciónál" a pénztárostól el se fogadja vagy közvetlenül utána ruházza át a közeli szemetesnek.

Vagy a Tesco-t, a Lidl-t vagy az Aldi-t választani.

Hogy ne negatívan zárjam, leírom szerintem mi lenne jó megoldás:

A gyűjtési idő után egy átmeneti időszakban még lehessen kapni albumot. Mondjuk három-hat hónapig. De hogy ne vásárolják fel a hiénák, csak a főpénztárban és csak az, aki bemutatja a matricáit és ott a helyszínen be is ragasztja (vagy elkezdi beragasztani).

Megoldható lenne? Igen.

Nagy teher lenne a főpénztáron? Nem.

A gyűjtőnek pozitív élmény lenne? Igen.